Makarna nasıl yapılır?
Makarnanın türüne gore değişebilir, fakat klasik makarnanın en güzel yapılış sekli,
Tencereden taşmayacak şekilde doldurulmuş su kaynatılır, suya bir miktar tuz ve zeytin yağı eklenir. Su kaynayınca makarna eklenir. Makarnanın pişmiş olduğunu anlamak için tavana atmanıza eğer yapışıyorsa pişmemiştir demenize gerek yok. Bir tanesini alıp ağzınıza atın dişinize yapışıyorsa pişmemiştir. ( azıcık üfleyin ki diliniz yanmasın ) Genelde makarna pişme suresi 7 - 15 dakika arasıdır.
Eğer ki artık yapışmıyorsa dişinize, suyu süzüp bir tutam margarin ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Soğumasını bekleyip beklememek size kalmış! Ben sıcak sıcak yerim arkadaş!
Afiyet olsun!
Yorum Gönder